Kändisar kockar loss på What Works mässan!

Som en del i yrkesuppvisning för yrket kock, på What Works mässan den 22 mars, har vi två fantastiskt duktiga personer som ska hjälpa oss att inspirera just dig till att bli kock. Dom kommer att laga en god fräsch maträtt med fina råvaror från City Gross, samtidigt som dom kommer prata lite kring yrket och hur dom hamnade på denna banan….

 

Så kom till Norra station den 22 mars. Kl 16.00 sätter grabbarna igång!

 

header_viktor

Viktor Klemmedsson, vinnaren av Sveriges yngsta mästerkock 2014. Hans matintresse föddes när han tröttnade på att äta smörgåsar till middag.

Från att ha varit kräsen till mat som liten till att vinna Sveriges yngste mästerkock är steget långt kan man tycka, men när Viktor Klemmedsson berättar sin historia faller bitarna på plats.

– Mammas mat har jag alltid tyckt bra om, men när hon började jobba i Norge i perioder och pappa lagade all mat var det inte lika kul. Det blev mycket fil och smörgåsar, vilket jag inte gillade, så då bestämde jag mig för att ta över i köket, säger Viktor.

Mormor uppmuntrade till att söka till tävlingen

Det blev början till en rad matexperiment.

– Som förälder fick man titta bort och hoppas på det bästa när spisen och ugnen kom in i bilden, men som tur är har det gått bra, säger mamma Annelie och skrattar.

Att Viktor sökte till tävlingen Sveriges yngsta mästerkock har han sin uppmuntrande mormor att tacka för. Tiden från att han i maj 2013 skickade in sin ansökan till att han i september lyckades övertyga juryn med sin äppelcheescake och fick veta att han kommit med var nervös, precis som inspelningen av programmet som avslutades med att han stod ensam kvar som vinnare. När han sammanfattar upplevelsen är det med glädje.

– Det var verkligen en ”once in a lifetime-experience”, och så himla roligt. Skulle jag få frågan att göra om det skulle jag definitivt tacka ja, säger Viktor.

 

Källa: electroluxhome.se och Moa Suominen
Foto: Per-Erik Berglund

 

Andreas Kjörling m böcker

 

Andreas Kjörling är Sommelier och författare. Hans karriär i gastronomins värld började för drygt 20 år sedan på en krog i Uppsala.

Sedan författardebuten 2004 har Andreas rest vinvärlden runt och skaffat sig inte bara stora kunskaper men också många intressanta historier.

Andreas Kjörling har tidigare skrivet elva böcker om vin Både boken Det italienska vinet och Champagne – kunskap ger mersmak nominerades till World Gourmand Cookbook Award. Champagneboken vann dessutom silver i kategorin Bästa franska vinbok i den internationella finalen i Paris 2013.

Andreas bok 101 Viner du måste dricka innan du dör är en svensk bästsäljare som kommer årligen. Han är också anlitad som jurymedlem i internationella vintävlingar. I vår är han aktuell med den nya upplagan av 101 Bubbel – Champagne, Cava, Prosecco och andra Mousserande viner. Läs mer om Andreas på www.kjorlingwine.com.

 

 

Källa och foto: Andreas Kjörling