what_works_logo_vit

Utställare 2019

Karta över What Works 2019

 

Arbetsförmedlingen

Det du vill veta om arbete, yrkesval och utbildning, får du svar på hos Arbetsförmedlingen. Hur funkar det att arbeta i Danmark? Bo Renehed på Öresund Direkt svarar på det. Thomas Hermansson från EURES presenterar möjligheter till arbete inom övriga EU. Våga fråga!

 

Arbetslivsresurs
Här möter du jobbkonsulter som vägleder dig mot nytt jobb eller studier. Här möter du Lotta Salvin, Thomas Andersson, Maria Lundqvist och Peter Martinsson.

 

Arbetsmarknadsenheten
Hos Arbetsmarknadsenheten kan du som är arbetslös få hjälp med förberedande och kompetenshöjande insatser. Fråga Janne Nordh och Peter Lundh i montern om hur det funkar och vilken hjälp som finns.

 

Backer
Backer är en av Hässleholms största arbetsgivare. De har ett rekryteringsbehov och vill gärna träffa dig. Prata med Jesper Rane som du möter i Backers monter, så får du veta mer om företaget och vad de söker.

 

Ballingslöv
Nu kan du presentera dig för ett av Sveriges ledande företag inom sin bransch. Kom och möt Marie Westdahl och Christer Magnusson i Ballingslövs monter! Och du – glöm inte ditt CV.

 

Bergendahls
Bergendahls äger City Gross och flera andra stora verksamheter. Här möter du Hässleholms största arbetsgivare som har rekryteringsbehov inom sina verksamheter. Ta till fället i akt och presentera dig för Katarina & Agneta i Bergendahls monter.

 

Bergkvarabuss/Yrkesakademin Kristianstad
Kan du köra buss? Testa i Bergkvarabuss simulator! I montern träffar du Jens Richard som letar sommarjobbare, så ta med ditt CV! Här möter du även Britt-Marie Borglin Taube och Malin Borglin från Yrkesakademin Kristianstad som ordnar bussförarutbildningar.

 

Bil & Husvagnsservice
En av Hässleholms äldsta bilverkstäder kommer till What Works för att rekrytera. Ann-Kristin Johnsson som du möter i montern vill gärna träffa dig och prata jobb, moderna verkstäder och fordon!

 

Bombardier
Bombardier är en internationell koncern och en stor arbetsgivare inom ett område som växer i Hässleholm, tåg-verksamheten. Här möter du Elena Nitu, Carl-Johan Roxhage, Hannes Thelander, Mattias Johansson och Falkona Reinhold. Prata jobb och framtid med dem!

 

Flexvux
Flexvux kan utbilda dig inom flera olika områden på gymnasial nivå. Här kan du läsa allt från engelska och psykologi, till lastbilschaufför och vård- och omsorg. I montern möter du både elever och lärare, bland andra Anna Bjerkebo och Katarina Stigsdotter Svensson. Dessutom bjuder representanter från kockutbildningen, Amanda Andersson, Diana Johansson, Peter Sandgren och Ulf Ringdahl, på något gott.

 

Fru bär/Sibbessons
Fru bär/Sibbessons är familjeföretaget som odlat jordgubbar i över 30 år. I företagets monter träffar du Jonas Sibbesson som gärna vill anställa dig som vill bli säljare av bären.

 

Försvarsmakten
Försvarsmakten har ett stort rekryteringsbehov! Vad kan de erbjuda dig? Prata med dem och fråga - i Försvarsmaktens monter träffar du Jessica Lot och Michelle Gyllander från P7, Anna Nilsson från MiL, samt personal från Flygvapnet.

 

Göinge utbildningscenter
På Göinge Utbildningscenter kan du läsa kurser på gymnasial nivå och yrkesutbildningar som plåt- och svetsteknik, sten- och trädgårdsutbildning. Jimmy Ek, Caroline Österberg, Therese Axelsson och Mattias Edeslätt guidar dig.

 

Hässleholms kommun
Kommunen behöver rekrytera inom flera områden, på mässan hoppas de bland annat hitta dig som vill sommarjobba. Prata med dem i montern om vad de söker, och vilka möjligheter du har som arbetssökande. I Hässleholms monter hittar du personal från flera olika förvaltningar, som alla hoppas på att få prata med dig.
Från Tekniska möter du Ann-Louise Luttrén och Maria Persson.
Från Omsorgen möter du Mathilda Carlsson.
Från HR centralt möter du Maria Bengtsson.

 

Hässleholm Miljö
Här behövs sommarjobbare! Kontakta Maria Kalén och Emma Åhlander som du möter i Hässleholm Miljös monter.

 

Ica Maxi Hässleholm
Ica Maxi är på What Works för att hitta dig som vill sommarjobba. Missa inte chansen att träffa butikschef Kent Arvidsson och försäljningschef Jessica Håkansson. Presentera dig och lämna ditt CV, de vill gärna få kontakt med dig!

 

KaffeRista
Caffè macchiato, espresso, cappucino, caffè latte eller…? Drick, njut & prata kaffe med Magnus från KaffeRista. What Works bjuder.

 

Kristianstad kommun
Här är en arbetsgivare som behöver rekrytera inom flera områden. På What Works hoppas Kristianstads kommun att de bland annat hittar dig som vill sommarjobba. De söker exempelvis dig som vill jobba inom omsorgen (främst undersköterskor). De söker också förskollärare och lärare. I montern möter du Kajsa Sjögren och Monika Badic.

 

Lernia Utbildning AB
Lernia erbjuder flera arbetsmarknadsutbildningar där det finns goda chanser att få jobb efter avslutad utbildning, bland annat som trätekniker och lokalvårdare. I montern möter du Christer Carlsson, Susanne Wåtz och Karin Karlsson.

 

Länsförsäkringar
Länsförsäkringar behöver rekrytera. Prata med Frida Borgström,  Anders Axelsson, Susanne Hussein, Eldina Kasumovic och Björn Lodin som finns i Länsförsäkringars monter, så berättar de mer om Länsförsäkringar och vad de behöver.

 

Lärcentrum Skåne Nordost
Lärcentrum Skåne Nordost är för dig läser en vuxen- eller högskoleutbildning på distans, eller på annan ort. Hos Lärcentrum kan du bland annat låna dator, skriva tenta och studera i lugna miljöer.

 

Lärlingsakademin
Här erbjuds lärlingsutbildningar inom yrkesområden där det behövs arbetskraft, som till exempel bilmekaniker, VVS-montörer och bagare/konditor. I montern hittar du bland annat Marie Strandberg som svarar på dina frågor.

 

OnePartnerGroup
Sebastian Bergström från bemanningsföretaget OnePartnerGroup är på plats och letar folk till tjänsterna de erbjuder.

 

Polismyndigheten
Polisen har ett stort rekryteringsbehov! I Polisens monter träffar du Veronica Gustafsson, hon vill gärna ha nya kollegor. Prata med henne. Polisyrket är kanske något för dig?

 

Region Skåne: Hässleholms sjukhus och Centralsjukhuset Kristianstad
Det finns ett stort rekryteringsbehov inom sjukhusens olika verksamheter. Sjukhusen är några av regionens största arbetsgivare. De som står i Region Skånes monter vill gärna prata med dig och ta emot ditt CV.

 

Röke Buss
Ta tillfället i akt och presentera dig för en stor lokal aktör inom transportsektorn. I montern möter du Emelie Åkerlund.

 

SiS ungdomshem Hässleholm
Sis behöver rekrytera inom ramen för sin verksamhet. Prata med Jeanette Björklund och Ahmed Al-Kordi!

 

Skånetrafiken
De vill rekrytera olika kompetenser, inom sitt verksamhetsområde. Fråga i montern vad de söker. I Skånetrafikens monter träffar du personal från Serviceresor och kundtjänst, de heter Katarina Jonazon, Johanna Harsten och Emilié Quaggiotto.

 

Stoby
Stoby letar efter nya talanger på mässan. De har ett utvecklat lärlingssystem och har ett rekryteringsbehov. De behöver olika typer av personal, inom sina olika verksamheter. Fråga Anders Nicklasson i montern, så berättar han mer om vad de söker.

 

Studie- och yrkesvägledning
Studie- och yrkesvägledarna på Norra stations kunskapsby är väldigt duktiga på att coacha dig genom alla utbildningar och system, till en utbildning som ger jobb. Prata med dem, de är mycket hjälpsamma. Du träffar Susanne Johnsson, Gunnillla Knutsson, Ann-Sofie Säbom, Cecilia Karlsson och Caroline Lindqvist.

 

Sundsgårdens Folkhögskola
Sundsgårdens Folkhögskola erbjuder bland annat kurser inom musik och teater, samt yrkesutbildningar till assistent och teaterpedagog. Du träffar Pernilla Gustavsson i montern som berättar mer om deras utbildningar.

 

Vård- och omsorgscollege
Funderar du på att läsa till undersköterska? Passa då på att prata med Andreas Hügard, Ulla Ekman-Levin, Regina Bendz och Jessica Martinsson som du träffar i montern.

 

Young Innovation HUB
Bor det en entreprenör i dig? Vart ska du rikta din drivkraft? Prata med Waxiu och Linus – de hjälper dig som är 15-25 år att skapa möjligheter och förutsättningar för att nå dina mål.

 

Yrkeshögskolan Syd
I princip alla som gått en utbildning på YHS, får jobb efteråt. Här erbjuds yrkesutbildningar på eftergymnasial nivå. Utbildningarna har tagits fram i samarbete med näringslivet. Vill du bli elektriker, tågtekniker, arbetsledare anläggningar eller något annat? Prata med dem, i YHS monter möter du Bo Persson, Jennie Birgersson, Madde Leth och Henric Fröjd.

 

Önnestads Folkhögskola
På Önnestads Folkhögskola kan du läsa flera gymnasiala och eftergymnasiala utbildningar. Du kan bland annat utbilda dig till lärarassistent och socialpedagog. I montern möter du Elin Johnsson och Monica Berndtson.

 

Tack till våra sponsorer Ica Maxi Hässleholm, Ahlsells och Hesslecity!

 

framtid
CV2