What Works i Norra Skåne

När polisduon Johan Olsson och Rolf Paimensalo, kända från TV4-satsningen ”112- på liv och död”, ställde upp och var med i vår reklamfilm för What Works-mässan, så lockade detta nyfiken press. Fotograf Robert Rolf från Norra Skåne var på plats. Detta resulterade sedan i ett reportage i Norra Skåne den 29 Januari. Både på första sidan och halvsida inne i tidningen.

 

HÄSSLEHOLM Poliserna Johan Olsson och Rolf Paimensalo syns snart i en reklamfilm på SF-biograferna.
Filmen ska marknadsföra yrkesmässan på Norra Station den 22 mars.

 

Det är inte bara Paimensalo och Olsson, kända från TV4-satsningen ”112- på liv och död”, som gör reklam för sina yrken. Filmen visar också snuttar från vård, byggnads och konditoribranscherna.
– En rolig grej, tycker Rolf Paimensalo, som tillsammans med kollegan Johan villigt och glatt ställde upp framför kamerorna på Löjtnants Granlunds väg.

Therese Kristiansson, marknadsansvarig, Norra Station, berättar att filmsatsningen är ett led för att göra mässan känd för så många som möjligt.
En mässa som ska bli något utöver det vanliga, försäkrar hon.
– Den blir helt yrkesinriktad med fokus på så kallade bristyrken. De som kommer ska rent konkret få prova på hur det är att till exempel jobba inom byggbranschen.
– Peab bygger upp en mindre arbetsplats i anslutning till mässan där den som vill kan testa hur det är att mura eller göra något annat som hör branschen till.

Mässan vill också slå hål på de fördomar som frodas omkring vissa yrken.
– Så fort man exempelvis pratar om undersköterskor kommer argumentet ” jag vill inte torka äldre i baken”.
– Undersköterskeyrket handlar ju om så otroligt mycket mer. Det vill vi visa, säger Therese Kristiansson.
Med på mässan, som vill avvika från tidigare traditionella mässor just med prova-på-momenten, finns bland andra också polisen och försvarsmakten.
– Försvarsmakten behöver mycket folk i norra Skåne, säger Therese Kristiansson, som berättar att reklamfilmen ska visas på SF-biograferna i Hässleholm och Kristianstad två veckor före mässdatum.
– Vi hoppas att filmen, som är otroligt proffsigt gjord, ska locka den målgruppen vi söker.
Satsningen sker i samarbete med Hässleholms kommun.”

 

Du kan läsa artikeln från Maja Ögren Andersson på Norra Skåne i sin helhet här: http://www.nsk.se/2016/01/29/polisduo-medverkar-i-reklamfilm/